Tuesday, 21 March 2017

New iPhone 7

Good day guys..

Have you heard about The New iPhone 7 red colour.. it's a Wow i guess but sorry i not much keen on iPhone.. but the body yes it's pretty cool and smart too.


And look at the price.. which one do your prefer..?
A friend of mine is in a lil crazy on red colour.. anything else but must be red..haha. And she's been talking about it since morning and at 1am i got a watsapp from her that she's dreaming to have one.. hahaha.. well let's see if she can control herself..

Ok thats all for now.. Tata

With Love,
Aini

Monday, 13 March 2017

Happy 6th Anniversary

Image may contain: flower, plant, nature and text

6 Mac 2011 adalah hari pernikahan Aini & Azmeer.

6 tahun kami bersama.. Walaupun masih berdua tapi Aini sangat bersyukur yang kami bahagia bersama. Semakin lama kami bersama semakin kuat kasih sayang kami. Alhamdulillah.

Happy Anniversary suamiku sayang. 
Dulu suami Aini rajin tgk blog Aini tapi sekarang he's a busy man. Mencari rezeki yang halal untuk kami suami isteri serta keluarga Aini dan juga keluarga Azmeer. Thank you sayang for everything..

Oops jiwang plak dalam ni ye.. maaf ler Aini ni manja lebih bebenor dengan suami Aini.. kadang2 suami Aini terlebih manja dengan Aini..hehe tp x ler nunjuk2 depan keluarga lain.. nnt meluat plak dorang tgk kan..hehehe

Buat masa ni xde apa yang kami celebrate sebab belum ada masa yang sesuai untuk spend time together or cuti2 malaysia together. InsyaAllah ada masa yang ok dan masing2 ada free boleh lari dari keje jap..hehe

Ramai kawan Aini suggest pergi lah bercuti di pulau2, krabi, sabah, pangkor, tioman sebab mereka tahu Aini jenis suka bercuti dia pantai.. laki bini suka pantai.. sampai uncle2 Aini pun ckp suami suka pantai isteri pun suka pantai.. Suami suka nescafe isteri suka bancuh nescafe..eh..ke situ plak.. tp betul la uncle Aini ckp mcm tu.. suka ngusik kitorg..haha

Oklah nanti Aini update lagi ye.. bye2 for now

With love, 
Aini

Tuesday, 7 March 2017

Mula kembali

Assalamualaikum,

Hari ni CD1..Aini call LPPKN untuk buat appointment dengan Dr.Hamizah but unfortunately jadual Dr.H penuh.. yang jawab fon tu nurse dia and dia kata dgn polite saying sorry.. Dia minta call balik pada next cycle.. Agak kecewa sbb tak dapat buat untuk bulan ni tapi Aini akan cuba untuk bulan depan nnt InsyaAllah..

Suami Aini kata xpelah nak buat macam mana kan so kite pi enjoy dulu pegi bercuti ke apa.. Mmg plan nak pegi bercuti tp xtau bila dan nak pegi mana. Period Aini pun dah kembali normal sejak makan Maajun jadi agak confident nak tetapkan tarikh cuma dari segi kesuburan tu je tak boleh nak agak.

Setahun Aini rest dan Aini rasa kali ni Aini kene teruskan treatment tu. Umur pun dah meningkat so sampai bila kite nak duk diam kan. InsyaAllah mana tau dgn izin Allah, ada rezeki dapat zuriat sendiri. 

Well there's nothing much to say.. i will keep on update whenever i have the time. Sorry for this short story. 

Take care my TTC's friend..

With love,
Aini

Monday, 20 February 2017

Selamat Tinggal Atuk

Assalamualaikum,

Rabu 15hb Februari 2017 (18 Jamadilawwal 1438H), atuk Aini telah kembali ke Rahmatullah pada jam 2.15pagi di Batu Gajah, Perak. 

Kalau ikutkan pada hari tu Aini akan bercuti di Sabah 15hb hingga 18hb dengan suami, sepupu Aini dan seorang opismate.. Flight jam 9.20am so plan bertolak dari rumah pada pukul 5pagi. Masa tengah kemas2 baju hati rasa mcm berat sangat nak pegi Sabah. Tapi dengan kehendakNya.. Aini terima panggilan daripada sepupu pukul 3pagi. Aini ingat sepupu Aini tak jadi ikut disebabkan kerja tapi dia bagitau sambil menangis ckp Atuk dah takde.. Aini plak macam mamai2 skit jadi Aini ckp la kt sepupu "cakaplah betul2" Dia pun kata ya betul, Ayah yang bagi tau.. Terus Aini sedar pastu nangis. Suami Aini terus bangun terkejut dengar Aini nangis. Pastu suami pun tanya nak pegi sabah jugak ke.. Aini ckp Aini nak balik kampung. 3.30pagi Aini kejut mama Aini. Kejut dgn perlahan sbb mama Aini jenis mudah lemah bila dgr org yang dia sayang dah pegi. Macam arwah Paklong Aini dulu.. (abang mama Aini) meninngal sebab kanser.

Barang baju yang dah kemas untuk ke Sabah, diangkut terus untuk bawak balik kampung. Just remove yang mana tak perlu je. Kejut adik aini untuk bersiap balik kampung. Yang kesiannya si Yusuf la nyenyak tido tp bila bawak masuk kereta dia tak sedar langsung.. Sepanjang perjalanan Alhamdulillah jalan sangat clear, suami Aini bawak laju juga masa tu, syukur masing2 selamat sampai ke Batu Gajah. Nampak arwah Atuk terbaring di ruang tamu.. tengok muka atuk macam dia sedang tido.

Arwah atuk selamat dikebumikan.. cuaca sangat cantik walaupun agak panas skit sbb pd masa tu dh pukul 11 lebih. Kubur Arwah atuk betul2 duk sebelah Arwah Paklong Aini. Semasa Arwah Atuk hidup lagi, dia ada kata pada family, bila dia takde nnt dia nak sebelah Arwah Paklong Aini. Mmg hajat dia tertunai.

Pada hari tu opah Aini sangat lemah dan sedih.. hari esoknya dia nak makan ubat dia nangis sbb selalunya Atuk yang remind dia untuk makan ubat. Meja di luar tmpt Arwah Atuk selalu lepak pun dia menangis. Segala perbuatan dan masa yang opah buat dia mmg tak boleh lupakan Atuk. Opah sendiri cakap Opah msh dapat rasa yang dia ada, bayangan dia masih ada. Even Aini sendiri pun ada rasa macam tu. 

Sekarang Opah bersama Maklong Aini untuk bagi Opah rasa tenang. Hujung minggu ni mama Aini akan balik kampung untuk stay lebih lama bersama Opah supaya dia tak rasa sunyi.. Opah kene sentiasa ada orang disekeliling dia klau tak dia akan lagi sedih. Kami sekeluarga tak nak Opah jatuh sakit kerana rindu sangat dgn Atuk. Arwah Atuk Aini sangat romantik dan manja dgn Opah. Mungkin sebab tu Opah terlalu sedih.


Semoga Atuk tenang disana.. 
Kami akan merindui Atuk..
Al-Fatihah

Thursday, 2 February 2017

Split movie 2016




Kevin Wendell Crumb, a sufferer of dissociative identity disorder (DID), who has 23 prominent personalities, each with something peculiar or dangerous for his captives. Kevin's body chemistry changes with each personality, resulting in his 24th and final personality, "The Beast", being capable of superhuman levels of strength, speed, mobility (allowing him to scale walls and ceilings), and a voracious hunger for human flesh.The personalities are collectively known as "The Horde" by two of the personalities, "Dennis" and "Patricia", and "The Horde" becomes the name he is referred to in the news.

The story is quite interesting.. Its kindda horror but more to thriller.. nothing scary face but once he became the beast makes you feel scare a bit from the way he talks.. I didn't even watch from the cinema..i just watch online from here (click here to watch movie online). 

Well nothing much to say.. i just think that it's better you watch for yourself. Baru ada feeling..haha 

Since today is quite a long lunch break, my friends and i decided to watch
Don't Knock Twice (watch for trailer)

Have a pleasant day..!!

With Love,
Aini