Sunday, 9 April 2017

Lost 3 kg in 4 days

Assalamualaikum,

Hello guys.. I wanna share on how i loose 3kg for 4 days in a row. I know it sounds crazy, like it's impossible right.. What i ate?

Breakfast
-2 Boiled eggs eat only the whites..
-Japanese cucumber (just cucumber no mayo or any dip thingy)
-Apple
-Orange

Lunch
-Ceaser salad or salad with salmon
Basically i go to any cafe or restaurant and only eat salad with hot earl grey tea or green tea..
No sugar.. i have my own Stevia Sweetener as my sugar drops
-Banana

Snack
-Almond

Dinner before 8pm
I eat what my mum cooks but with less steam rice or even sometimes without rice.

Image result for diet

For 4 days i keep repeating the same menu and i checked i've lost 3kg.. Really helps but on the 1st day you might get a bit dizzy coz you already get used to eat heavy food for breakfast.

These tips are actaully from my husband.. He was a gym trainer and also consult people to diet with healthy food. If only i could start from earlier i wont be able to be like...NOW..haha

So maybe you can try this tips and good luck.. By the way, don't force yourself if you can't follow what i did..

With Love,
Aini

Friday, 31 March 2017

Good bye March



Esok dah bulan April.. Ya Allah masa jalan begitu pantas kan..? Ujian, dugaan untuk bulan mac ni agak banyak.. Apa yang byk ye..hehe..ntah..

Anyway, bulan Mac adalah ulang tahun perkahwinan Aini dan suami yang ke 6 tahun. yup masih berdua lagi tp tak mengapa, kami bersama makin lama makin bahagia..Alhamdulillah. Celebrate anniversay pun tak lagi tau..hehe

Previous blog Aini update hari tu ada nak set appoinment dengan Dr.H di LPPKN tp jadual Dr.H untuk buat IUI bulan Mac ni agak penuh so Aini terpaksa la tunggu next cycle. Dah cukup setahun Aini tak buat rawatan di LPPKN sbb nak rehat.. Agak fobia skit dgn jarum cucuk kt perut ni which is the Gonal-F tu ler. Last treatment doc bagi ubat yang kuat untuk besarkan telur sampai Aini dpt jugak buat IUI untuk kali pertama tp Allah belum bagi rezeki untuk Aini dan suami dapt zuriat. So skrg ni tgh tunggu next cycle untuk set next appointment.. hopefully kali ni dapatlah buat IUI.

Baru2 ni Aini pegi IKEA nak beli almari baru 100cm x 100cm, bilik Aini mmg agak kecik tp ngam2 la bila letak kt bilik. Masa 1st day IKEA pasang almari ada 1 board ni patah, mmg terbelah dua. So nak kene tunggu IKEA bagi yang baru. Suami call customer service IKEA dekat 30min x jawab..asyik busy memanjang.. So suami decide pegi IKEA Damansara terus. Masa tu Aini dan suami ambik cuti semata2 nak tunggu almari tu lah end up ada plak yang patah.. Tak tau lah patah tu dari kilang ke, dari yang tukang wrap ke atau masa loading masuk lori. Bila dah sampai IKEA minta dorang hantar weekend gak sbb xnak habiskan cuti pasal almari je.. Sabtu pagi xde call kite, ahad pun xde call kita mmg angin lah.. So Ahad tgh hari tu suami call IKEA mmg kene kaw2 la.. at last dorang kata Isnin hantar.. mmg kene cuti gak la jawabnya tp ambik halfday sbb dia hantar petang. Kat rumah mmg xde orang sbb mama and adik aini duk kampung. Tuler al-kisah pasal IKEA ni.. 

Nak cakap pasal berat badan plak..haha adoiii mmg stress bila timbang nmpk tak turun2 je.. makan dah start control dah tp tak betul2 control. So starting from now on, i tend to try healthy diet. Suami dulu penah keje sebagai gym trainer, dia ajar kite bende2 simple je, makan pun tp kite ni perempuan nafsu makan tu kuat especially sugar and sugar..haha..tahan jelah telinga bila suami membebel psl kite duk argue berat badan naik la, peyut x kempis2 la.. mana suami tak bising kan asyik mengeluh je pasal size badan yg bumbum ni. So i ask my cousin to join me, at least ada la gang.. 

Ok actually banyak nk cerita pasal bulan mac ni tp klau ada masa kite cerita la.. Skrg ni tengah tunggu suami ambik Aini kt opis.. majoriti nmpknya semua org dah balik so kite berblogging sambil dgr lagu kuat2 pakai headphone..hehe

Ok, suami dah msg Aini dia dah sampai..Have a pleasant day people.. 

Good bye March and Hello April.. 

With Love,
Aini




Tuesday, 21 March 2017

New iPhone 7

Good day guys..

Have you heard about The New iPhone 7 red colour.. it's a Wow i guess but sorry i not much keen on iPhone.. but the body yes it's pretty cool and smart too.


And look at the price.. which one do your prefer..?
A friend of mine is in a lil crazy on red colour.. anything else but must be red..haha. And she's been talking about it since morning and at 1am i got a watsapp from her that she's dreaming to have one.. hahaha.. well let's see if she can control herself..

Ok thats all for now.. Tata

With Love,
Aini

Monday, 13 March 2017

Happy 6th Anniversary

Image may contain: flower, plant, nature and text

6 Mac 2011 adalah hari pernikahan Aini & Azmeer.

6 tahun kami bersama.. Walaupun masih berdua tapi Aini sangat bersyukur yang kami bahagia bersama. Semakin lama kami bersama semakin kuat kasih sayang kami. Alhamdulillah.

Happy Anniversary suamiku sayang. 
Dulu suami Aini rajin tgk blog Aini tapi sekarang he's a busy man. Mencari rezeki yang halal untuk kami suami isteri serta keluarga Aini dan juga keluarga Azmeer. Thank you sayang for everything..

Oops jiwang plak dalam ni ye.. maaf ler Aini ni manja lebih bebenor dengan suami Aini.. kadang2 suami Aini terlebih manja dengan Aini..hehe tp x ler nunjuk2 depan keluarga lain.. nnt meluat plak dorang tgk kan..hehehe

Buat masa ni xde apa yang kami celebrate sebab belum ada masa yang sesuai untuk spend time together or cuti2 malaysia together. InsyaAllah ada masa yang ok dan masing2 ada free boleh lari dari keje jap..hehe

Ramai kawan Aini suggest pergi lah bercuti di pulau2, krabi, sabah, pangkor, tioman sebab mereka tahu Aini jenis suka bercuti dia pantai.. laki bini suka pantai.. sampai uncle2 Aini pun ckp suami suka pantai isteri pun suka pantai.. Suami suka nescafe isteri suka bancuh nescafe..eh..ke situ plak.. tp betul la uncle Aini ckp mcm tu.. suka ngusik kitorg..haha

Oklah nanti Aini update lagi ye.. bye2 for now

With love, 
Aini

Tuesday, 7 March 2017

Mula kembali

Assalamualaikum,

Hari ni CD1..Aini call LPPKN untuk buat appointment dengan Dr.Hamizah but unfortunately jadual Dr.H penuh.. yang jawab fon tu nurse dia and dia kata dgn polite saying sorry.. Dia minta call balik pada next cycle.. Agak kecewa sbb tak dapat buat untuk bulan ni tapi Aini akan cuba untuk bulan depan nnt InsyaAllah..

Suami Aini kata xpelah nak buat macam mana kan so kite pi enjoy dulu pegi bercuti ke apa.. Mmg plan nak pegi bercuti tp xtau bila dan nak pegi mana. Period Aini pun dah kembali normal sejak makan Maajun jadi agak confident nak tetapkan tarikh cuma dari segi kesuburan tu je tak boleh nak agak.

Setahun Aini rest dan Aini rasa kali ni Aini kene teruskan treatment tu. Umur pun dah meningkat so sampai bila kite nak duk diam kan. InsyaAllah mana tau dgn izin Allah, ada rezeki dapat zuriat sendiri. 

Well there's nothing much to say.. i will keep on update whenever i have the time. Sorry for this short story. 

Take care my TTC's friend..

With love,
Aini